Meditatie

Mindfulness en Meditatie waar is het goed voor?

Mindfulness en Meditatie zijn ontzettend fijn om tot rust te komen. Om geheel uit je hoofd in je lijf te zakken.

 

Meditatie en Mindfulness mijn persoonlijke ervaring

De voordelen van Mindfulness en Mediteren.

 

1. Voorkomen van depressie: Één van de voordelen is dat het helpt om depressie te voorkomen en genezen. Het helpt je piekerende gedachten tot rust te brengen die alleen maar bezig zijn met de toekomst en het verleden.

 

2. Meer emotionele balans: Mensen die mediteren en/of mindfulness beoefenen kunnen blijvende emotionele balans creëren. Uit onderzoek blijkt dat mensen die mediteren minder hersenactiviteit in het deel van de hersenen hebben waar de emoties worden geregeld. Op deze manier heb jij meer invloed op gedachten en emoties.

 

3. Compassie ontwikkelen: Een van de andere positieve effecten van mediteren en/of mindfulness is dat mensen die dit doen meer compassie ontwikkelen. Niet alleen compassie met andere mensen, maar ook compassie voor zichzelf. Compassie voor jezelf is namelijk ook belangrijk daar vind je ook zelf liefde.

 

4. Betere focus en concentratie: Verschillende studies van o.a. de Harvard Universiteit hebben aangetoond dat door meditatie Alpha Golven in de hersenen toenemen.De zogenaamde ‘Alpha staat’ zorgt er voor dat je beter kunt leren , informatie kunt verwerken en CREATIEVER bent 🙂

 

5. Bloeddrukverlagend: Een studie aan de Universiteit van Kentucky heeft aangetoond dat Transcendente Meditatie (het herhalen van een mantra) de bloeddruk aanzienlijk verlaagt. En je gaat er ook beter van slapen.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen van meditatie maar ik heb de voor mij persoonlijke hoogte punten uitgehaald. En op die manier laat ik je graag een aantal voordelen er van zien die ook een positief effect op jou leven kunnen hebben.

 

De manier die voor mij nog het beste past is geleide meditatie en dansmeditatie. Het is namelijk niet altijd even makkelijk met een hoofd die continue “aan” staat, om stil te zitten enaan niks te denken. Als dansdocent heb ik mijn liefde dans gecombineerd met de kracht van geleide meditatie. 

 

Maandelijks geef ik online Full Moon Dance Meditations en ik heb prachtige modules met Dansmeditaties klaar staan die je kunt volgen vanuit je eigen veilige thuishaven.

 

Klik gerust op de link om meer te lezen over de inhoud van deze modules.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.